søndag den 21. februar 2010

Shutter Island!

Peter, min kammerat som for tiden er værnepligtig i Holsterbro, fandt sq på, her lørdag aften, at tage i biografen.. Her skulle vi så se: Shutter Island!
Fra starten var jeg lidt skepsis, da jeg kun havde set plakaten, og kun kort på vej til og fra NETTO.. Her ligner det mest af alt en gammel B-films PrisonBreak film..
Men jeg vidste ikke mere om den, så jeg var med på idéen!

Filmen syner umiddelbart af en krimi, der finder sted på en facilitet på en ø.. Meget som The Rock.. Imidlertid er det her en liiidt større Ø.. Denne facilitet er en type institution for de kriminelt sindsyge!
Der er en fange, eller patient, der er flygtet, og det er altså ikke sådan liige at flygte..
Leonardo DiCaprio og makkeren Mark Ruffalo tager herover for at finde hoved og hale på historien..
Leo himself er tidligere soldat, og har været udstationeret under Anden Verdenskrig (Filmen foregår i 1950erne).. Her under Anden Verdenskrig har han set nogle.. Jævnt træls ting.. KZ-lejre, m.v... Har det traumatiseret ham?

I filmens start viser det sig at lederen af institutionen, spillet af Ben Kingsley, er noget kun suspekt, og man tænker om nu han har noget med det at gøre.. Hvorvidt det er tilfældet, kan du se for dig selv!

I løbet af filmen kommer du imidlertid på noget af en rejse. Du er på en "Mental Institution", og stifter bekendtskab med mange særlige personligheder, der drager en historie selv.. Til tider virker LOST som en Krydsord i Ugebladet Søndag (Køb det mandag).. Desuden er der scener deri der for dine værste mareridt til at virke som egentlige drømme!
Det er en spændingsfilm, der drives afsted hele tiden.. Og du sidder hele tiden og vil vide mere..

Rigtig go' film!
Det er iøvrigt Martin Scorsese der har instrueret den! - Han står iøvrigt bag flere Leo film.. Ligner næsten et Depp/Burton forhold...

5/6 stjerner herfra!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar