mandag den 2. august 2010

Inception ft Predators

Dobbelt op på film review :D

I torsdag var jeg inde og se Inception..
Filmen er instrueret af Christopher Nolan, som også står bag bl.a. The Prestige, Batman Begins og ikke mindst The Dark Knight. I hovedrollen finder vi Leonardo DiCaprio, mens Ellen Page, og naturligvis Michael Caine også er at finde på listen.

Filmen handler om den her gruppe, med Leo i spidsen, der er i stand til at trænge ned i folks underbevidsthed, igennem drømmeverdenen, for at stjæle ideer, og udnytte det for egen vindings skyld.
De bliver så sat på en opgave hvor de skal PLANTE en idé i stedet.

Det er så hvad hele filmen omhandler, og om hvordan de trænger dybere og dybere ned i drømmelagene, for at plante denne idé.

Filmen bygger på en ret spændende idé, med et godt persongalleri til følge. Imidlertid er der i løbet af de 2½ timer også sekvenser hvor man sidder og tænker at det er lidt ligegyldigt med visse sekvenser, men overordnet er det en ret fantastisk film. Igen er soundtracket helt fantastisk, omend meget Nolanish...

Se den!
7/10 stjerner :)

______________________________________________

Fredag stod den så på Predators med Joachim og Sune - Sune min efterskolekammerat fra KBH, som var oppe på besøg :)

Predators kan vel godt kaldes en efterfølger til de to Predator film fra 80'erne.. Men der er altså en niveauforskel der er til at føle på :D
Predators har imidlertid Adrien Brody i hovedrollen, som jeg umiddelbart fandt ret interessant, da det normalt ligger et stykke fra hans kritikerroste roller fra Pianisten, The Jacket og KingKong, som den lidt skæve, intellektuelle fyr..
Her i Predators spiller han sq bare X-Elitesoldat som har ændret sig til en led, dræberlysten lejesoldat......
Han er sammen med et par andre "udvalgte" smidt til denne planet.. Denne planet er sq bare hjemsted for en flok Predators, som bruger stedet til at jage. Dels jager de mindre predators, dels øvrige af universets skabninger, og så naturligvis denne gruppe af mennesker..

MEN! De er ret seje, så de bruger selvfølgelig filmen på at slå predators ihjel, men inden de får dem slået ihjel, så skal gruppen reduceres til så få som overhovedet muligt, gennem så bestialske mord som muligt..

Filmen er fair nok, og en fin nok actionfilm. Men den vil til hver en tid stå i skyggen af Arnolds noget vildere præstationer i 80'er klassikerne!

5/10 stjerner :)

5 kommentarer:

 1. Jeg er absolut ikke tilfreds med din opremsning af skuespillere til Inception!
  Hvilke sekvenser fandt du ligegyldige?

  SvarSlet
 2. Nogle af actionscenerne var ikke spektakulære nok.

  SvarSlet
 3. Spektakulære, ligefrem...
  Jeg keder mig bare generelt, når der er action i en film :P Ligesom når jeg læser årstal, siger det *biiip* inde i hovedet.

  SvarSlet
 4. Predator 2 kom i 1990 ^^ så ikke helt 80'erne

  SvarSlet
 5. I 1990 havde de ikke fundet ud af at årtiet var skiftet!

  SvarSlet